Securitate Internet Banking

Securitate Libra Internet Banking

Elemente de securitate ale aplicatiei de Internet Banking

LIBRA INTERNET BANK are implementate o serie de masuri de siguranta care sa asigure ca atat tranzactiile efectuate de dumneavoastra cat si informatiile personale, sunt protejate. In acest context insa, pe langa masurile puse in practica de catre banca, dumneavoastra, in calitate de client, aveti un rol deosebit in ceea ce priveste protejarea informatiilor dumneavoastra personale si a datelor privind tranzactiile bancare pe care le efectuati.

De fiecare data cand folositi serviciul Internet Banking al bancii, LIBRA INTERNET BANK foloseste o serie de masuri de securitate care sa va protejeze de tranzactiile neautorizate pe conturile dumneavoastra sau in numele dumneavoastra.

Criptarea informatiei

Criptarea informatiei impiedica utilizatorii neautorizati sa poata citi sau schimba datele dumneavoastra. Aceasta se realizeaza prin codificarea informatiei transmise intre calculatorul dumneavoastra si serverul Internet Banking. LIBRA INTERNET BANK codifica informatiile folosind tehnologia bazata pe criptarea cu cheie 128 bits SSL (Secure Socket Layer). Puteti identifica daca v-ati conectat la serviciul Internet Banking in conditii de securitate, urmarind in adresa paginii formatul https://, cu „s” la final (ex: https://secure.internetbanking.ro/libranet_rom/) sau verificand afisarea iconitei sub forma de lacat in coltul din dreapta jos (Internet Explorer 6) sau in dreapta adresei web (Internet Explorer 7).

Certificatele digitale sunt informatii atasate mesajelor electronice din ratiuni de securitate. Certificatele sunt cel mai adesea utilizate pentru a verifica identitatea persoanei care trimite un mesaj si pentru a oferi destinatarului posibilitatea de a codifica raspunsul. O persoana care doreste sa trimita un mesaj codificat trebuie intai sa ceara un certificat de la o Autoritate de Certificare. Autoritatea de Certificare emite un certificat criptat care contine cheia publica a celui care solicita certificatul si alte informatii de autentificare. Cu aceste informatii, destinatarul unui mesaj poate trimite un raspuns criptat.

Certificatele sunt emise pentru a asigura securitatea conexiunii dintre un computer aflat la sediul dumneavoastra sau in orice alta locatie si server-ul Internet aflat la sediul bancii. De aceea, daca intentionati sa utilizati serviciul de Internet Banking de pe mai multe computere, trebuie sa solicitati un certificat pentru fiecare computer si pentru fiecare utilizator al respectivului computer.
Un element suplimentar de securitate ce trebuie setat odata cu instalarea certificatului digital este codul PIN. Acesta trebuie sa fie format din 6 cifre, la alegere.

Conectarea prin SMS

Conectarea prin SMS prezinta un nivel ridicat de securitate la autentificarea in aplicatia de Internet Banking. Aceasta metoda presupune pe langa logarea cu datele de autentificare standard (UserName si Parola) si transmiterea automata, pe numarul de telefon mobil declarat la banca, a unui cod de securitate, cu valabilitate limitata in timp. La fiecare logare in Libra Internet Banking se va primi, prin SMS, un cod de securitate distinct, telefonul mobil devenind echivalentul unui dispozitiv token.

Codul de securitate va fi primit de la numarul de telefon 0754 272 425 (07LIBRAIBK). Un aspect important al securitatii il presupune controlul permanent asupra corectitudinii codului SMS primit, prin verificarea corespondentei dintre primele 2 cifre din pagina de logare si primele 2 cifre din SMS-ul primit. Daca acestea coincid codul primit poate fi introdus in siguranta in campul dedicat.

Acces limitat prin firewall

LIBRA INTERNET BANK filtreaza toate conexiunile printr-un mecanism firewall care ii permite sa blocheze toate incercarile neautorizate de a intra in sistem. Acest lucru asigura dreptul de conectare si acces, doar pentru clientii bancii care sunt autorizati in acest sens.

Inchiderea automata a sesiunii

Dupa fiecare conectare validata in aplicatia Internet Banking, la un timp de inactivitate de 10 minute, sesiunea se inchide automat. Orice alta tranzactie ulterioara necesita reautentificarea dumneavoastra cu User si Parola.

Protectia datelor de conectare (user si parola)

Pentru a preveni eventuale nereguli sau tentative de fraude/furt de identitate NU dezvaluiti datele de acces nimanui! LIBRA INTERNET BANK nu va solicita NICIODATA telefonic, prin email, SMS sau alte forme datele dumneavoastra confidentiale de conectare la Internet Banking!

Va recomandam ca de fiecare data sa folositi parole greu de ghicit (nu folositi data de nastere, numarul de telefon, numele mic). Folositi cel putin 8 caractere alfanumerice (ex: jk3Y97dW). Nu uitati sa va schimbati parola in mod regulat, cel putin la 30 de zile.

Internet banking?   Aplica acum GRATUIT!