Conectare prin SMS

Conectarea prin SMS reprezinta o metoda simpla si sigura de autentificare in internet banking, principalul avantaj fiind compatibilitatea cu browserele populare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera si Google Chrome). Astfel, vei putea beneficia de mai multa flexibilitate in utilizarea aplicatiei de Internet Banking, de oriunde, de pe majoritatea browser-elor, dispozitivelor si de pe sisteme de operare ca: Windows, Linux, Mac OS.

 

Doresti sa te autentifici prin SMS in internet banking?

  • Pentru client nou:

Toti clientii care isi vor activa serviciul Libra Internet Banking, ulterior datei de 19 aprilie 2012, vor beneficia implicit de noua modalitate de conectare prin SMS in aplicatia de internet banking. Astfel, te vei putea conecta mai usor de pe Windows, Linux, Mac OS si de pe browser-ele populare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera si Google Chrome) oferindu-ti toata flexibilitatea de care ai nevoie.

Trebuie doar sa contactezi una din unitatile Libra Internet Bank, sa suni la numarul de telefon 021 2 088 088 sau sa ne trimiti un e-mail la Email internet banking. De asemenea, poti completa formularul alaturat si te vom contacta noi.

  • Pentru client existent Libra Internet Banking:

Daca esti clientul nostru si utilizezi conectarea prin Certificat Digital dar doresti sa folosesti noua modalitate de autentificare in internet banking, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Descarca si completeaza Actul aditional la Contractul de internet banking deja existent la sucursala unde ai deschis contul (descarca aici Act aditional).
  • Cu Actul aditional completat trebuie sa te prezinti in sucursala unde ai deschis contul.
  • Daca ti-ai schimbat numarul de telefon sau nu ai actualizate datele, in sucursala va trebui sa completezi si un formular de actualizare date. In acest document se va mentiona numarul de telefon mobil la care vrei sa primesti codul de securitate pentru conectarea la IBK.

Pentru mai multe detalii ne poti contacta la numarul de telefon 021 2 088 088, ne poti trimite un e-mail la Email internet banking sau poti completa formularul alaturat si te vom contacta noi.

Nota: Pentru a te conecta prin SMS ai nevoie de un numar de telefon mobil corect, declarat la Banca.

 

Cum functioneaza?

Aceasta metoda de conectare presupune logarea cu datele de conectare printate in plicul confidential de la Banca (User Name si Password). Dupa introducerea acestor date va fi solicitat codul de autentificare primit prin SMS, pe numarul de telefon mobil declarat. Codul are o perioada de valabilitate limitata in timp.

IMPORTANT! Este foarte important, ca dupa primirea plicului cu datele de conectare, sa se verifice corectitudinea numarului de telefon mobil mentionat in plic.

 

Pasi de urmat:

  • Se acceseaza www.internetbanking.ro
  • Se alege ca modalitate de conectare: „Conectare prin SMS”
  • Se introduc in pagina de login datele de autentificare: User Name si Password si se da click pe butonul „Intra in cont”. Aceste informatii se gasesc in plicul cu date confidentiale primit de la Banca.
  • Dupa introducerea acestora vei primi un mesaj SMS pe numarul de telefon mobil declarat la Banca, cu un cod de securitate. Verifica daca primele 2 cifre din pagina de logare coincid cu primele 2 cifre din SMS-ul primit, iar apoi introdu codul in campul dedicat. Mesajul va fi primit de la numarul 0754 272 425 (07LIBRAIBK).
  • Se da click pe butonul „Intra in cont”.

Un prim pas ce trebuie facut odata intrat in aplicatie il reprezinta schimbarea parolei din meniul Configurari > Schimbare parola. Noua parola trebuie sa aiba minim 8 caractere.

Certificatul digital permite realizarea unei conexiuni securizate (toate informatiile transmise intre calculatorul tau si serverul nostru sunt codificate). Acest certificat este valid un an, de la data emiterii sale.

Click aici pentru a consulta manualul de utilizare al aplicatiei Libra Internet Banking.

Internet banking?   Aplica acum GRATUIT!